Program 2019/2020

Hent vores folder i PDF-format her

7. oktober 2019 kl. 19.00

Billede1Cold War

Polen 2018

Instruktør: Pawel Pawlikowski

Spilletid: 1 t 28 min

Musikeren Wiktor rejser i 1949 rundt i det for­armede Polen for at finde medlemmer til en folkemusik-gruppe. Her falder han for Zulas talent som sanger – og der udvikler sig en stormfuld romance mellem de to. Musikalsk bliver samarbejdet en stor succes, som det kommunistiske system snart bruger som propaganda. Wiktor vælger imidlertid at hoppe af i forbindelse med en forestilling i Berlin, og bosætter sig i Paris.

Over mere end ti år følger vi Wiktor og Zulas komlicerede forhold, hvor de skiftevis mødes og skilles.

Vi har tidligere vist Ida af samme instruktør.

21. oktober 2019 kl. 19.00

Billede2Sælgeren

Iran 2016

Instruktør: Asghar Farhadi

Spilletid: 2 t 5 min

Emad og Rana bor i Teheran, han er lærer og de er begge med i en teatertrup. De bliver tvunget til at forlade deres lejlighed i Teheran på grund af et byggeri på nabogrunden. I deres nye lejlighed bliver Rana en dag overfaldet, da hun åbner døren for en person, hun tror er Emad. Da Emad kommer hjem er hun på hospitalet.

Sælgeren følger Emads og Ranas forsøg på at komme videre efter det traumatiske overfald. Emad begynder selv at lede efter gerningsmanden, mens Rana bebrejder sig selv...

4. november 2019 kl. 19.00

Billede8Vogterne

Frankrig 2017

Instruktør: Xavier Beauvois

Spilletid: 2 t 18 min

Vi er i 1915 i en lille fransk landsby, som første verdenskrig har tømt for yngre mænd. Enken Hortense og hendes datter Solange skal nu passe gården alene, og hyrer den forældreløse Francine. Vogterne viser kvindernes krig, som handler om hverdagens gøremål. Krigen rumler i baggrunden, og viser sig i kvindernes blikke, breve fra fronten, oplæsning af faldne i kirken, og lejlighedsvis mænd hjemme på orlov.

Filmen er samtidig en hyldest til gårdlivet og en skildring af kvinderollen.

18. november 2019 kl. 19.00

Billede3Shoplifters

Japan 2018

Instruktør: Hirokazu Kore-eda

Spilletid: 2 t 1 min

Hirokazu Kore-eda er en mester i at skildre familier på film (Vi har tidligere vist "Min søns familie").

I Shoplifters følger vi far Osamu og mor Nobuyo, som bor med deres søn Shota, Noboyos søster Aki og bedstemor Hatsue i et forfaldent lille rækkehus. Den sympatiske famile lever tilsyneladende af Hatsues pension og smårapserier i butikker.

Familien tager en lille forsømt pige, Yuri, til sig. Yuri bliver hurtigt en del af familien, men alvoren indfinder sig efterhånden.

Shoplifters vandt Den Gyldne Palme i Cannes 2018

2. december 2019 kl. 19.00

Billede9Beast

Storbritannien 2017

Instruktør: Michael Pearce

Spilletid: 1 t 47 min

Den 27-årige, underkuede Moll bor sammen med sin demente far og sin dominerende mor på Jersey. Da Moll stikker af fra sin egen fødselsdagsfest møder hun den mystiske krybskytte og altmuligmand Pascal, som redder hende fra et overgreb. De to forelsker sig stormfuldt, hvilket ikke huer hendes konservative familie. Pascal gør alt det, man ikke må i Molls famile, og er derfor perfekt for Moll.

Samtidigt er Jersey plaget af en række mord på unge piger. Da mistanken falder på Pascal ved Molly ikke længere, hvem hun kan stole på.

16. december 2019 kl. 19.00

Billede4En hustlers dagbog

Sverige 2017

Instruktør: Ivaca Zubak

Spilletid: 1 t 30 min

Metin drømmer om at blive skuespiller, men optagelsesprøven på teaterskolen går elendigt. Til prøven taber han sin dagbog, og den ender hos forlæggeren Puma, som ser store littterære kvaliteter i den, og vil udgive den.

Der er bare ét problem. Dagbogen handler om Metins liv som småkriminel i en Stock­holm-forstad, og i den står oplysninger, som vil give Metin store problemer hvis de kommer ud. Allerhelst vil Metin bare have sin dagbog igen...

Filmen er en fin balance mellem en gangsterkomedie og et nuanceret portræt af en mand, der er splittet mellem sin ghettobaggrund og samfundets forventninger.

Julehygge efter filmen!

13. januar 2020 kl. 19.00

Billede5I samarbejde med Gug-Sønder Tranders menighedsråd

Mens vi lever

Danmark 2017

Instruktør:
Mehdi Avaz
Spilletid: 1 t 38 min

Kristian lever et stilfærdigt liv. Han er fisker i Hirts­hals, og nyforlovet med An­ne. En dag banker fortiden på: Peter, som vi ikke ved hvem er, ligger for dø­den i Kristians hjem­by Helsinge. Kristian vender hjem, og lidt efter lidt afsløres, hvordan fire personers skæbne er flettet sammen af en tragisk hændelse.

Brødrene Avaz fik velfortjente anmelderroser for deres melodramatiske debutfilm, som blev indspillet på et skrabet budget uden filmstøtte.

Efter filmen er der oplæg til diskussion.

27. januar 2020 kl. 19.00

Billede10A ciambra - et hjørne af Italien

Italien 2017

Instruktør: Jonas Carpignano

Spilletid: 1 t 52 min

Den 14-årige roma Pio bor i slumkvarteret i havnebyen Gioia Tauro med sin familie. Han prøver desparat at blive voksen, efter at storebroren er røget i fængsel. Desværre er de eneste fremtidsudsigter at blive kriminel. Pio kommer via sin trofaste ven Ayiva ind i det afrikanske miljø, og det bringer ham i et alvorligt dilemma.

De fleste skuespillere i filmen er amatører fra romamiljøet i Gioia Tauro, der så at sige spiller en udgave af sig selv. Det giver filmen en enestående autenticitet. A Ciambra er en blanding af barsk realisme og drømmeagtig skønhed.

10. februar 2020 kl. 19.00

Billede11Paterson

USA 2016

Instruktør: Jim Jarmusch

Spilletid: 1 t 58 min

Paterson er buschauffør i byen Paterson, New Jersey, hvor han bor med sin kreativt anlagte kone Laura. Hver dag står han op på samme tid og kører den samme rute. Om aftenen går han  tur med hunden og drikker en øl på den lokale bar. Imens dyrker Laura sine kreative idéer, der blandt andet omfatter cupcakes og countrysang.

I sine pauser skriver Paterson digte i sin notesbog, som kun han selv og Laura kender til. Digtene er om de helt nære og konkrete ting. Som skønheden i en æske tændstikker...

Filmen starter en mandag og slutter den efterfølgende mandag, hvor alt er som ugen før – og så alligevel helt anderledes.

Soundvenue skriver ”et varmt, humoristisk og rørende kærlighedsdigt til hverdagen og alle de bittesmå ting, der gør den allerstørste forskel.

24. februar 2020 kl. 19.00

Billede6van Gogh – ved evighedens port

Frankrig 2018

Instruktør: Julian Schnabel

Spilletid: 1 t 51 min

I 1897 flytter Vincent van Gogh fra Paris til Arles og Sydfrankrigs glødende farver. Her tilbragte han de sidste år af sit liv mens han malede nogle af sine mest berømte, farverige og frie værker.

Venskabet med malerkollegaen Paul Gauguin og den økonomiske støtte fra bror Theo van Gogh holder ham oppe, men blandt lokalbefolkningen bliver han aldrig populær.

Filmen er et portræt af kunstens inspiration, og van Goghs passion og blik for skønheden i hverdagen – og hans galskab.

Efter filmen er der generalforsamling

9. marts 2020 kl. 19.00

Billede7Grænse

Sverige 2018

Instruktør: Ali Abbasi

Spilletid: 1 t 41 min

Årets overraskelsesfilm er Grænse - læs om filmen på Scope

Grænse vandt specialprisen Prix Un Certain Regard i Cannes i 2018

23. marts 2020 kl. 19.00

Billede7Vi ses deroppe

Denne film blev desværre aflyst på grund af Coronavirus.

Frankrig 2017

Instruktør: Albert Dupontel

Spilletid: 1 t 57 min

November 1918, sidste dag af Første verdens­krig. Krigen er slut, men den krigsgale løjtnant Pradelle tvinger soldaterne Édouard og Albert ud i et sidste, meningsløst angreb. De overlever, men Édouard får ødelagt sit ansigt, og de to hutler sig igennem i efterkrigstidens Paris.

Edouard dulmer smerterne med morfin og vil helst dø. Han skjuler sig bag smukke masker, og får fornyet mod da hans kunstneriske evner giver ham idéen til et storslået svindelnummer.

Det er en overdådig fortælling, der både er en  alvorlig historie om krigens ofre, og en finurlig og humørfyldt historie om venskab.