Program 2018/2019

Hent vores folder i PDF-format her

1. oktober 2018 kl. 19.00

Billede4The handmaiden

Sydkorea 2016

Instruktør: Chan-wook Park

Spilletid: 2 t 24 min

Vi er i 1930'ernes japansk-besatte Korea. Soo­kee ansættes som tjenestepige hos den unge japanske rigmandsdatter Hideko, som lever et isoleret liv hos sin onkel Kouzuki. Sookee har en fortid som lommetyv og arbejder i virkeligheden for en svindler, der kalder sig Grev Fujiwara. Et snedigt plot skal franarre Hideko hendes arv. Men planen kompliceres af, at Sookee og Hideko forelsker sig...

Så enkelt er det imidlertid ikke. Filmen, der er en visuel nydelse, udvikler sig til et dobbeltbundet, erotisk drama om magt, løgn, sandhed, be­drag, dobbelt bedrag og tredobbelt bedrag.

Filmmagasinet Ekko skrev ”først og fremmest en sjældent overdådig filmoplevelse.”

15. oktober 2018 kl. 19.00

Billede2Vores livs ferie

Italien 2017

Instruktør: Paolo Virzì

Spilletid: 1 t 52 min

Pensionisten Ella er syg af kræft, og hendes mand, den tidligere litteraturprofessor John lider af Alzheimers. Ella nægter at lade sig slå ud, og beslutter, at hun og John skal på en sidste ferie sammen. Deres 2600 km lange springtur fra Boston til Ernest Hemingways museum i Key West byder på erindringer, fortrængninger og store og små pudsigheder, men er også præget af tiltagende smerter for Ella og bortsygnende hjerneceller for John. Helen Mirren og Donald Sutherland spiller fremragende.

29. oktober 2018 kl. 19.00

Billede3Aquarius

Brasilien 2016

Instruktør: Kleber Mendonça Filho

Spilletid: 2 t 22 min

Clara er pensioneret musikkritiker, 65 år gammel, enke med tre voksne børn og eneste tilbageværende beboer i boligbyggeriet Aquarius, som ligger lige ned til stranden i byen Recife i Brasilien. Et boligselskab er ved at købe beboerne ud for at bygge et nyt og større boligkompleks. De mangler bare at overtale Clara til at fraflytte sin lejlighed Selvom boligselskabet tager ufine metoder i brug, nægter Clara at give sig.

Aquarius er først og fremmest et elegant og opløftende portræt af Clara, som er både en romantisk livsnyder og en stædig, kontrollerende kvinde, der hviler i sig selv.

12. november 2018 kl. 19.00

Billede6The party

Storbritannien 2017

Instruktør: Sally Potter

Spilletid: 1 t 21 min

Politikeren Janet er blevet udnævnt til sundhedsminister i Labours skyggekabinet. Derfor inviterer hun og hendes mand Bill de nærmeste venner for at fejre det. Bill har taget godt for sig af rødvinen før gæsterne kommer. Og snart har han noget at fortælle, som bliver startskuddet til  at sandheder kommer for dagen og skeletter falder ud af skabene.

The party er en veloplagt og morsom skildring af en total nedsmeltning.

26. november 2018 kl. 19.00

Billede10Lys i mørket

Finland 2017

Instruktør: Aki Kaurismäki

Spilletid: 1 t 39 min

Khaled Ali er syrisk flygtning, og har i flere måneder rejst illegalt i Europa for at finde sin søster. Han ender ved et tilfælde i Helsinki som blind passager på et skib, gemt i en ladning kul.

Wikström er forhenværende handelsrejsende, og har netop købt restauranten ”Det gyldne krus” for penge han har vundet i poker.

De tos veje krydses ved skraldespandene bag Wikströms restaurant, og Wikström beslutter at hjælpe Khaled med at undgå den truende udvisning.

10. december 2018 kl. 19.00

Billede5Stalins død

Frankrig/Storbritannien 2017

Instruktør:
Armando Iannucci

Spilletid: 1 t 46 min

Stalins død er en kulsort, absurd satire om magtkampen i Sovjetunionen i 1953, da kommunistpartiets  øverste leder og diktator, Josef Stalin, pludseligt dør af en hjerneblødning. Den efterfølgende magtkamp i Kreml skildres i en række vanvittigt morsomme scener mellem Nikita Khrusjtjov, Georgij Malenkov, Lavrentij Berija og Vjatjeslav Molotov. I virkelighedens verden var det ikke en komedie, men en tragedie – en modsætning, der giver Stalins død en tankevækkende styrke.

Traditionen tro er der ulehygge efter filmen!

7. januar 2019 kl. 19.00

I samarbejde med Sønder Tranders menighedsråd

Billede7Ud af intet

Tyskland 2017

Instruktør:
Fatih Akin
Spilletid: 1 t 46 min

Katja får vendt vrangen ud på sit liv, da hendes kurdiske mand Nuri og deres seksårige søn omkommer i et bombeattentat i Hamborg.

Ud af intet er en spændende og overrumplende film om terror. Vi følger Katja efter tragedien i tre dele. Første del tager os med gennem alle følelserne i den første tid efter attentatet. I anden del må Katja gennemleve tabet endnu en gang i den efterfølgende retssag. Retssagen forløser ikke Katjas trang til hævn, og i filmens tredje del må hun selv handle, og filmen rejser mange spørgsmål om terror og hævn.

Efter filmen er der oplæg til diskussion.

21. januar 2019 kl. 19.00

Billede11Wolf and sheep

Danmark/Afghanistan 2016

Instruktør: Shahrbanoo Sadat

Spilletid: 1 t 25 min

Shahrbanoo Sadat er født i Iran af afghanske flygtninge. Familien flyttede siden til en afghansk bjerglandsby, som danner forlæg for Wolf and sheep. Det kønsopdelte liv i landsbyen skildres fascinerende og stilfærdigt. Fokus er først og fremmest på hyrdebørnenes liv i bjergene.  Drengene øver sig med deres slangebøsser, der skal holde ulve væk. Pigerne snakker om bryllup og øver sig i at ryge. Selv i dette lille samfund findes der kliker og folk, der udstødes på grund af sladder og overtro.

4. februar 2019 kl. 19.00

Billede12Lucky

USA 2017

Instruktør: John Carroll Lynch

Spilletid: 1 t 28 min

Lucky er en 90-årig enspænder, som passer sine daglige rutiner i den lille afsidesliggende ørkenby, hvor han har boet i mange år. Gymnastik­øvelser om morgenen, diner-besøg om middagen, krydsordsløs­ning og på bar om aftenen. Altid omgivet af de samme mennesker, med en samhørighed der ikke kommer af fortrolighed men af den daglige gentagelse.

Trods sin høje alder og forbrug af cigaretter og alkohol har Lucky et perfekt helbred. Men da han en dag falder om i sit køkken tvinges han til at reflektere over døden. Det giver anledning til mange diskussioner om meningen med livet, og kærligheden til en skildpadde...

Hovedrollen spilles suverænt af Harry Dean Stanton, og Lucky blev hans sidste film.

Forsidebilledet er fra ”Lucky”

18. februar 2019 kl. 19.00

Billede8Bjerget

Israel 2015

Instruktør: Yaelle Kayam

Spilletid: 1 t 23 min

Tzvia er hjemmegående, ortodoks jødisk husmor med fire børn. Familien bor klos op ad den kæmpe jødiske kirkegård, der beklæder Olie­bjerget i Jerusalem. Tzvia føler sig ensom og overset af sin mand, læreren Reuven, der ikke længere har lyst til hende.

Ved et tilfælde opdager hun, at kirkegården om natten er hjemsted for prostituerede, som tilfredsstiller deres kunder mens deres alfons holder vagt. Denne oplevelse sætter sig i Tzvia, og hun vover sig nat efter nat ud for at observere de natlige gæster på afstand. Hun kommer med mad til de prostituerede, som efterhånden accepterer at hun er der.

Efter filmen er der generalforsamling

4. marts 2019 kl. 19.00

Billede8Wind River

USA 2017

Instruktør: Taylor Sheridan

Spilletid: 1 t 47 min

Årets overraskelse bliver Wind River

Læs om filmen på Scope

18. marts 2019 kl. 19.00

Billede9Den skjulte tråd

USA 2017

Instruktør: Paul Thomas Anderson

Spilletid: 2 t 10 min

Reynolds Woodcock laver haute couture-kjoler til de rige, de berømte og de kongelige i 1950ernes London. Han er en excentrisk, overbevist ungkarl, som lever et kontrolleret liv med sin søster som eneste konstante kvindelige selskab. Han kræver betingelsesløs disciplin, respekt og ingen støj.

Det bliver der vendt op og ned på da han møder kroservitricen Alma. Hun bliver hans nyeste muse, men er ikke som de andre. Mod alle odds finder Alma sin plads i forholdet.
 Alma er på sin side lige så beregnende og frygtløs, som hun er forelsket. Hver eneste samtale mellem de to har både den gensidige tiltrækning og undergangen i sig.