Program 2017/2018

Hent vores folder i PDF-format her

2. oktober 2017 kl. 19.00

Billede5Jeg, Daniel Blake

Storbritannien 2016

Instruktør: Ken Loach

Spilletid: 1t 40 min

Daniel Blake har været snedker i en menneskealder. Da han pludselig bliver ramt af sygdom, må han sige sit job op og bede staten om hjælp til hverdagen. Livet er ikke nemt, når man skal følge statens forvirrende og ydmygende regelrytteri, men Daniel gør sit bedste for at holde hovedet højt og samtidig hjælpe andre, der har brug for en hånd. Rørende socialrealisme fra mesteren Ken Loach.

16. oktober 2017 kl. 19.00

Billede2De uskyldige

Polen/Frankrig 2016

Instruktør: Anne Fontaine

Spilletid: 1t 55min

Filmen, der tager afsæt i en virkelig historie, foregår i Polen i december 1945, hvor den unge franske læge Mathilde arbejder for Røde Kors. En dag bliver hun opsøgt af en ung nonne fra et nærliggende kloster, der søger hjælp, og Mathilde opdager, at flere af søstrene har været udsat for overgreb fra de sovjetiske soldater, og er blevet gravide. For nonnerne, der ikke kan forene deres tro med graviditeten, bliver Mathilde deres eneste håb.

30. oktober 2017 kl. 19.00

Billede4Tanna

Australien 2015

Instruktører: Bentley Dean og Matin Butler

Spilletid: 1 t 40 min

En billedmæssig meget smuk film, der udspilles blandt en af de sidste traditionelle stammer på Tanna-øen Vanuatu i Stillehavet. Wawa forelsker sig i høvdingens barnebarn Dain, men da en stammekrig eskalerer, bliver hun som en del af fredsaftalen placeret i et arrangeret ægteskab. Wawa og Dain nægter at acceptere denne aftale. De flygter, men jages af de fjendtlige krigere. Tanna er optaget på Vanuatu, hvor de to instruktører boede blandt Yakel-folket i syv måneder. Det er stammefolket, der spiller rollerne i filmen, der er baseret på en sand historie.

13. november 2017 kl. 19.00

Billede1Manchester by the Sea

USA 2016

Instruktør: Kenneth Lonergan

Spilletid: 2 t 17 min

Dramaet Manchester by the Sea handler om Lee Chandler, der må tage sig af sin nevø Patric, da drengens far dør.

Onklen er nu tvunget til at vende tilbage til den lille fiskerby i Massachusetts, som han ellers havde forladt af en årsag, og kæmper for sit forhold til den unge dreng og fortiden med sin ekskone.

Filmen har modtaget to Oscars for bedste originale manuskript og bedste mandlige hovedrolle, der gik til Casey Affleck for sin rolle som udfordret onkel.

27. november 2017 kl. 19.00

Billede6Min far Toni Erdmann

Tyskland 2016

Instruktør: Maren Ade

Spilletid: 2 t 42 min

Winfried rejser fra Tyskland til Bukarest for at besøge sin ambitiøse datter, Ines. Besøget er ikke videre vellykket, men han giver ikke op.

Forklædt udgiver han sig for at være Toni Erdmann, forretningskonsulent og coach. Hvad der herefter følger, er alt andet end ligefremt, men både far og datter opdager nye, overraskende sider af sig selv og hinanden.

Tonen balancerer mellem drama og en række overraskende Inspector Clouseau-inspirerede scener, der efterhånden bliver en naturlig del af handlingen.

11. december 2017 kl. 19.00

Billede9Den bedste dag i Olli Mäkis liv

Finland 2016

Instruktør: Juho Kuosmanen

Spilletid: 1 t 32 min

Filmen ”Den bedste dag i Olli Mäkis liv” er baseret på den sande historie om en finsk bokser, der i 1962 kæmpede om mesterskabstitlen i letvægtsboksning.

For at vinde titlen skal Olli koncentrere sig om sin træning og sin vægt. Men han distraheres i tiden op til den store kamp, da han forelsker sig i den smukke Raija.

Historien om Olli Mäki er en fortælling om et lands håb og drømme, der hviler på én mands skuldre.

Filmen modtog juryprisen i Cannes i sidekonkurrencen Un Certain Regard.

Traditionen tro er der julehygge efter filmen

8. januar 2018 kl. 19.00

I samarbejde med Sønder Tranders menighedsråd

Billede10Frantz

Frankrig 2016

Instruktør: François
Ozon
Spilletid: 1 t 53 min

I 1. verdenskrig har tyske Anna mistet sin forlovede, soldaten Frantz. Ved Frantz' grav møder hun franskmanden Adrien, der lægger blomster ved graven og præsenterer sig som nær ven af Frantz. Anna bliver rørt over Adriens omsorg og introducerer ham for Frantz' forældre. Hun finder lindring for sorgen i venskabet med Adrien, men opdager også ukendte sider af sig selv.

Det er en bitter og sorgfuld, nuanceret kærlighedshistorie, der også fører os ind i efterkrigsårenes mistillid og intolerance de vestlige lande imellem. Fuld af varsler om, hvad nationalisme og fascisme kan føre til.

22. januar 2018 kl. 19.00

Billede3Underverden

Danmark 2017

Instruktør: Fenar Ahmad

Spilletid: 1 t 58 min

Zaid lever i flødeskumslaget af den danske samfundslagkage. Han er hjerte­kirurg og bor på en eksklusiv københavner­adresse med sin gravide kone Stine. Zaids lillebror Yasin her derimod en lav plads i det kriminelle miljø i hjembyen Albertslund. En dag går det helt galt; Yasin tæves ihjel. I en blanding af skyld og hævnlyst starter Zaid sin egen efterforskning, der fører mod gangsterbossen Semion. Da politiets arbejde ikke er tilfredsstillende, går Zaid skridtet videre.

Filmen giver en interessant skildring af et etnisk mangfoldigt Danmark, og er en vaskeægte bad­ass dansk actionfilm.

5. februar 2018 kl. 19.00

Billede7Anna Karenina

Storbritannien 2012

Instruktør: Joe Wright

Spilletid: 2 t 9 min.

I 1870'ernes Skt. Petersborg er Anna Karenina ulykkelig trofæ-hustru til den knastørre minister Karenin. En søn, Serjosja, er det blevet til. Nu forventes hun blot at kaste glans over sin mand ved offentlige begivenheder, og i øvrigt følge samfundets strikse normer. Men Anna falder for den flotte, unge kavaleriofficer prins Vronskij. Så har vi baladen – og tragedien: Anna må vælge mellem at leve i eksil med Vronskij og aldrig se sin søn igen, eller blive hos sin familie.

19. februar 2018 kl. 19.00

Billede11aMustang (OBS: Ændring)

Tyrkiet 2015

Instruktør: Deniz Gamze Ergüven

Spilletid: 1 t 37 min

Vi viser Mustang i stedet for Havet brænder, som vi desværre ikke kan skaffe til denne sæson.

Læs om filmen på Scope

Efter filmen er der generalforsamling

Havet brænder

Frankrig/Italien 2016

Instruktør: Gianfranco Rosi

Spilletid: 1 t 54 min

På øen Lampedusa bor 12-årige Samuele, som mest kører på knallert og skyder med slangebøsse. Men ingen på øen kan være upåvirket af det enorme antal flygtninge, som lander på deres kyst. Heller ikke Samuele, hvis liv denne dokumentar tager afsæt i.

Det kunne være blevet til en film fuld af lig og lemlæstede flygtninge, men sådan er det ikke. Med sine stille, underspillede stemninger får instruktøren skabt et enestående helhedsbillede af Lampedusa og dets omgivelser: en sær og skævvreden verden, hvor almindelige mennesker koger pasta og hører radio mens folk desperat kæmper for livet på havet udenfor.

5. marts 2018 kl. 19.00

Billede8aMonsieur Chocolat

Frankrig 2016

Instruktør: Roschdy Zem

Spilletid: 1t 50 min

Årets overraskelsesfilm bliver Monsieur Chocolat, som er baseret på den virkelige historie om Frankrigs første sorte klovn.

Læs om filmen på Scope

19. marts 2018 kl. 19.00

Billede8Blandt mænd og får

Island 2015

Instruktør: Grímur Hákonarson

Spilletid: 1t 33 min

Gummi og Kiddi er to islandske brødre. De bor begge alene, og al deres omsorg er helliget deres fåreflokke. Selvom de bor i samme dal har de uvist af hvilken grund ikke snakket sammen i 40 år.

I kølvandet på den årlige fårekonkurrence indtræffer en katastrofe: Da et får rammes af en dødelig sygdom skal alle dalens får aflives. Dermed mister brødrene både deres levebrød og eneste selskab.

Det starter et drama, der er så underspillet, at man ikke ved, om man skal grine eller gyse.

”Blandt mænd og får” vandt hovedprisen i sidekonkurrencen Un Certain Regard i Cannes,