Program 2016/2017

Hent vores folder i PDF-format her

3. oktober 2016 kl. 19.00

Billede1The imitation game

Storbritannien 2014

Instruktør: Morten Tyldum

Spilletid: 1 t. 53 min.

I 1939 blev den kejtede matematiker Alan Turing hyret af det engelske MI6 til at arbejde på herresædet Bletchley Park. Her arbejdede en flok matematikere, lingvister og krydsordsentusiaster på en tophemmelig mission med at bryde den tyske Enigma­kode – i kapløb med tiden og de tyske u-både. Efter krigen blev han ikke hædret, men dømt for homoseksualitet og tvunget til kemisk kastraktion.

The Imitation Game er både en fængende thriller om Alan Turings geniale indsats som kodebryder, og en historie om at være anderledes.

17. oktober 2016 kl. 19.00

Billede2The Best Offer

Italien 2012

Instruktør: Guisepppe Tornatore

Spilletid: 2 t. 1 min.

Kunstekspert og auktionarius Virgil Oldman hyres af en ung kvinde til at vurdere en stor samling malerier og antikviteter, som hun har arvet. Kvinden lider af social fobi og skjuler sig derfor for Virgil, hver gang han kommer til huset.

Virgil betages af den mystiske kvinde, og det udvikler sig hurtigt til en farlig besættelse, der driver ham til at måtte se hende for enhver pris.

31. oktober 2016 kl. 19.00

Billede9Idealisten

Danmark 2015

Instruktør: Christina Rosendahl

Spilletid: 1 t. 54 min.

Idealisten er en spændingsfilm om et af de mest hemmeligholdte kapitler i det 20. århundredes Danmarkshistorie.

I 1988 fatter radioreporter Poul Brink interesse for det amerikanske brintbombefly, der styrtede ned ved Thulebasen i Grønland i 1968. Oprydningsholdets mange følgesygdomme tyder på, at Danmarks og USA's regeringer løj om den radioaktive strålingsfare og om krænkelsen af dansk atomvåbenpolitik. Og jo længere Brink når i dybden med sin efterforskning, jo mere modstand møder han blandt politikerne.

14. november 2016 kl. 19.00

Billede3Youth

Storbritannien/Italien 2015

Instruktør: Paolo Sorrentino

Spilletid: 1 t. 58 min.

Michael Caine og Harvey Keitel er vidunderlige! De spiller to aldrende venner, Fred og Mick, som opholder sig på et afsondret, luksus-kursted i Schweiz. Dirigenten Fred har pensioneret sig selv. End ikke dronning Elizabeth kan lokke ham til at optræde – han har sine grunde. Mick skriver på manuskriptet til sit livs (sidste) film. Karaktererne tegnes med stor ømhed og respekt – og tilpas sarkastisk kynisme, helt uden tyngende sentimentalitet. Ungdommen betragtes på afstand – men også sat i relief af Freds datter og miss Universe…

28. november 2016 kl. 19.00

Billede6Taxi Teheran

Iran 2015

Instruktør: Jafar Panahi

Spilletid: 1 t. 22 min.

De iranske myndigheder har givet filminstruktøren Jafar Panahi arbejdsforbud. Men det lader Panahi sig ikke knægte af. Med et kamera sat fast til instrumentbrættet agerer han taxachauffør i Teheran og sniksnakker med de landsmænd, der prajer hans vogn. Samtaleemnerne spænder vidt og danner et broget billede af hverdagslivet i Iran anno 2015.

OBS 5. december 2016 kl. 19.00

Billede8Pride

Storbritannien 2014

Instruktør:
Matthew Warchus

Spilletid: 2 t.

Under Gay Pride-marchen i London 1984 beslutter en gruppe homoseksuelle at støtte en minearbejderstrejke i Wales. De stærkt homofobiske arbejdere er både forundrede og forfærdede over den regnbuefarvede flok storbybøsser og lesbiske, der invaderer deres lille mineby. Men som homoernes leder, Mark, påpeger, er de alle i samme båd mod Thatchers jernregime. Mon ikke de finder fælles fodslag?

Traditionen tro er der julehygge efter filmen

16. januar 2017 kl. 19.00

I samarbejde med Sønder Tranders menighedsråd

Billede7Afskeds­festen

Israel 2014

Instruktører:
Tal Granit, Sharon Maymon

Spilletid: 1 t. 35 min.

Afskedsfesten er noget så paradoksalt som en være sjov og livsbekræftende film om aktiv dødshjælp. Ægteparret Levana og Yehezkel bor på et eksklusivt plejehjem, hvor Yehezkel tilbringer tiden med at lave små, mærkelige maskiner. For at hjælpe deres kære ven, den terminalt syge Max, bygger parret en dødshjælpsmaskine, der kan udfri ham fra smertehelvedet. Rygtet om maskinen spredes og sætter Levana og Yehezkel i et dilemma. For hvem har egentlig ret til at bestemme over liv og død?

Efter filmen er der oplæg til diskussion

30. januar 2017 kl. 19.00

Billede10Selma

USA 2014

Instruktør:  Ava DuVernay

Spilletid: 2 t. 8 min.

Alabama i USA, 1965. En gruppe sorte aktivister, anført af baptistpræsten Martin Luther King jr., arrangerer en borgerrettighedsmarch i den lille by Selma. Men delstatens racistiske senator, George Wallace, har bestemt ikke tænkt sig at lade de sorte bruge deres stemmeret. Demonstranterne møder kraftig modstand fra de lokale myndigheder, der ikke viger tilbage for at tage voldelige metoder i brug.

13. februar 2017 kl. 19.00

Billede4The salt of the Earth

Brasilien 2014

Instruktører: Juliano Salgado, Wim Wenders

Spilletid: 1 t. 50 min.

Den brasilianske fotograf Sebastião Salgado har gennem 40 år rejst kloden tynd for at dokumentere menneskeheden i al dens mangfoldighed og forandring. Internationale konflikter, sult, social og menneskelig armod har fyldt meget - så meget at han tvinges til at skifte spor. Gennem hele karrieren har hans kone, Lélia Wanick, spillet en afgørende rolle. Sammen starter de et nyt kapitel, der giver håb for vores overlevelse.

Vi følger sammen med hans søn, Juliano, og filmmanden Wim Wenders tillige Salgados seneste projekt: At indfange planetens skønhed.

27. februar 2017 kl. 19.00

Billede1145 år

Storbritannien 2015

Instruktør: Andrew Haigh

Spilletid: 1 t. 35 min.

Hvad stiller man op, når „den anden kvinde‟ i forholdet har været død i over 50 år? Det er det store spørgsmål i Britiske Andrew Haighs 45 år.

Det hele starter ellers så roligt og lykkeligt. Kate går tur med hunden i de tidlige morgentimer, sætter te over og vækker sin mand Geoff, så de sammen kan spise morgenmad. Parret har været sammen i 45 år og står for at fejre bryllupsdagen. Men så falder bomben i form at et ellers uskyldigt udseende brev, der informerer Geoff om fundet af hans eks-kæreste Katya, der forsvandt i en gletcherspalte i Schweiz for 50 år siden. På ærke-britisk manér forbliver de store følelser godt begravet.

Efter filmen er der generalforsamling

13. marts 2017 kl. 19.00

Eddie the EagleEddie the Eagle

Storbritannien 2016

Instruktør: Dexter Fletcher

Spilletid: 1 t. 46 min.

Årets overraskelse bliver filmen om Eddie the Eagle, som mod alle odds stillede op i skihop for Storbritannien ved vinter-OL i 1988.

Læs om filmen på scope.dk

27. marts 2017 kl. 19.00

Billede5En due sad på en gren og funderede over tilværelsen

Sverige 2014

Instruktør: Roy Andersson

Spilletid: 1 t. 41 min.

I En due sad på en gren... opsummerer og samler Roy Andersson trilogiens røde tråde og rammer sine steder fortsat plet med imponerende præcision. Den er små 10 indstillinger „kortere‟ end forgængerne Sange fra 2. sal og Du levende, og på tværs af vignetterne følger vi to sælgere af spøg-og-skæmt-artikler, som kæmper en brav kamp for at få lov til at bringe glæde og fornøjelse til deres medmennesker. Det er de dog ikke særlig gode til, for de deler den apatiske tristesse med stort set alle de andre figurer i trilogien, tynget af livets krav og tilværelsens urimeligheder.

Sidste led i trilogien vandt Guldløven ved filmfestivalen i Venedig i 2014