Program 2014/2015

Hent vores folder i PDF-format her

6. oktober 2014 kl. 19.00

grafik2Den grønne cykel

Saudi-Arabien 2012

Instruktør: Haifaa al-Mansour

Spilletid: 1 t. 38 min.

Wadjda er en viljestærk 10-årig pige, som bor i Saudi-Arabiens hovedstad Riyadh. Hun ønsker sig brændende en cykel, så hun kan køre om kap med sin bedste ven Abdullah. Men i Saudi-Arabien må piger ikke køre på cykel! Det lader Wadjda sig nu ikke stoppe af, og hun lægger en snedig plan for at skaffe penge til selv at købe cyklen.

Den grønne cykel bringer os tæt på livet i det isolerede Saudi-Arabien, og Waad Mohammed spiller Wadjda med uimodståelig kløgt, varme og charme.

Filmen er den første spillefilm, som er optaget i Saudi-Arabien – et land uden biografer...

20. oktober 2014 kl. 19.00

grafik9The Broken Circle Breakdown

Belgien 2012

Instruktør: Felix Van Groeningen

Spilletid: 1 t. 51 min.

Elise har egen tatovørbiks. Didier spiller banjo i et bluegrassband. Det er kærlighed ved første blik mellem de to, og da Elise bliver gravid, synes fremtiden lys og lykkelig for den lille familie. Efter seks år kommer det stærke bånd mellem Elise og Didier dog på en svær prøve, da deres datter, Maybelle, bliver alvorligt syg af kræft.

Politiken gav 6 hjerter og skrev: „...når først filmen har slået sine akkorder an i tilskueren, fortsætter de med at klinge længe, smukt og smertefuldt.

3. november 2014 kl. 19.00

grafik3Mud

USA 2012

Instruktør: Jeff Nichols

Spilletid: 2 t. 10 min.

Teenagedrengene Ellis og Neckbone fordriver tiden med at udforske Mississippi-floden og dens bredder. En dag finder de en lille ø, hvor en båd har sat sig fast højt oppe i et træ. Her bor Mud, som hævder at være en eftersøgt forbryder. Han skal mødes med sin hjertenskær, Juniper, så de kan flygte sammen. Men først må drengene hjælpe ham med at skaffe mad og give beskeder videre til Juniper.

17. november 2014 kl. 19.00

grafik10Nawals hemmelighed

Canada 2010

Instruktør: Denis Villeneuve

Spilletid: 2 t. 10 min.

Tvillingerne Jeanne og Simon undslap borgerkrigen i deres mellemøstlige fødeland og kom med deres mor Nawal til Canada. Nu er moderen død, og af hendes testamente fremgår, at de skal rejse tilbage til mellemøsten for at finde og overrække breve til den far, de troede var død, og den bror, som de ikke vidste fandtes. Filmen følger dem på rejsen, som bliver en rejse tilbage i Nawals liv.

Filmen rummer en stærk og fuldstændig kompromisløs fortælling om, hvordan krig og religiøse konflikter kan knække selv det stærkeste menneske.

1. december 2014 kl. 19.00

OBS! Programændring: Denne film er flyttet fra den 23. februar 2015

grafik13Bogtyven

USA 2013

Instruktør: Brian Percival

Spilletid: 2 t. 7 min.

Kan man røre Døden? – Det lykkes for Liesel Meminger, da hun første gang møder Døden: Ved sin lillebrors begravelse raner hun en bog, selv om hun ikke kan læse – blot som et minde. Det er i Tyskland, 1938, at Liesel kommer i pleje hos maleren Hans og hans bryske kone, Rosa. Hans lærer Liesel at læse, og bøgerne bliver et vigtigt bindeled i hendes liv – og anledning til flere ran. Vi får et varmt indblik i den almindelige tyskers hverdag under anden verdenskrig – der nok skal give Døden rigelig at lave.

15. december 2014 kl. 19.00

grafik4Soul Kitchen

Tyskland 2009

Instruktør: Fatih Akin

Spilletid: 1 t. 39 min.

Vi er i Hamburg, hvor den tysk-græske Zinos kæmper for at få sin restaurant til at overleve. Problemerne tårner sig op. Skattevæsenet og sundhedsmyndighederne er efter ham, hans lillebror er på vej ud i en kriminel løbebane og hans kæreste er rejst til Shanghai. Men så træder den koleriske mesterkok Shayn ind på scenen.

En underfundig film med skøn musik og lettere anarkistisk humor.

Traditionen tro er der julehygge efter filmen

12. januar 2015 kl. 19.00

I samarbejde med Sønder Tranders menighedsråd

grafik5grafik8The Lunchbox

Indien 2013

Instruktør: Ritesh Batra

Spilletid: 1 t.44 min.

Den pensionsmodne enkemand Sajaan modtager ved en fejl den frokost, som husmoderen Ila har tilberedt til sin mand. Sajaan spiser madpakken, som smager så himmelsk, at han føler sig nødsaget til at lægge et takkebrev i madkassen til Ila. Dette bliver startskuddet til en omfattende brevud­veksling, der giver Sajaan og Ila mulighed for at udtrykke deres inderste tanker og følelser.

Efter filmen er der oplæg til diskussion.

26. januar 2015 kl. 19.00

grafik12Den store skønhed

Italien 2013

Instruktør: Paolo Sorrentino

Spilletid: 2 t. 22 min.

Journalisten og levemanden Jep Gambardella har begået én berømmet roman i sin karriere - men det er længe siden. Som aldrende levemand fører han sig frem blandt Roms dekadente jetset. Inderst inde føler han sig dog underligt tom. En efterladt dagbog, skrevet af Jeps første elskerinde, vækker glemte følelser i ham og rusker op i Jeps hedonistiske livsstil.

Den store skønhed modtog en Oscar for Bedste ikke-engelsksprogede film.

9. februar 2015 kl. 19.00

grafik6Mor og søn

Rumænien 2013

Instruktør: Calin Peter Netzer

Spilletid: 1 t. 48 min.

60-årige Cornelia er succesfuld arkitekt og udnytter skamløst sin position i den nyrige overklasse.

Da Cornelias voksne søn, Barbu, dræber en ung dreng i en bilulykke, sætter hun alt ind på at få sønnen frikendt. Hun opsøger øjenvidnerne og tilbyder dem bestikkelse, hvis de holder mund. Hendes indblanding huer ikke Barbu, der i forvejen har et meget anstrengt forhold til sin omklamrende mor.

23. februar 2015 kl. 19.00

Stories we tell

Canada 2012

Instruktør: Sarah Polley

Spilletid: 1 t. 48 min.

Det har desværre ikke været muligt at skaffe "The Spirit of '45" med danske undertekster. Som erstatningsfilm viser vi Stories we tell.

Efter filmen er der generalforsamling

9. marts 2015 kl. 19.00

Programsættes senere

Årets overraskelse blev Monica Z

23. marts 2015 kl. 19.00

grafik7Kvartetten

Storbritannien 2012

Instruktør: Dustin Hoffmann

Spilletid: 1 t. 38 min.

Cecily, Reggie, og Wilfred bor på landstedet Beecham House, et hjem for pensionerede musikere. Det rygtes at en ny stor musiker vil flytte ind. Hvert år deltager de i en koncert for at fejre Verdis fødselsdag. Da viser den nye tilflytter sig at være Jean, Reggies forhenværende kone – og grunden til kvartettens splittelse. Hun agerer stadig som en diva, og nægter at synge. Men „the show must go on“… og det gør det på munter vis.