Program 2013/2014

Hent vores folder i PDF-format her

7. oktober 2013 kl. 19.00

grafik2Kapringen

Danmark 2012

Instruktør: Tobias Lindholm

Spilletid: 2 t.

Skibskokken Mikkel og maskinmesteren Jan er blandt de syv sømænd om bord på fragtskibet M V Rozen, der glæder sig til at komme i havn og hjem.

I Det indiske Ocean tages skibet af pirater, der tager besætningen som gidsler og forlanger en ublu løsesum på mange millioner dollars. Det er nu op til den danske skibsreder at forhandle sømændene og skibet ud af de somaliske piraters kløer.

21. oktober 2013 kl. 19.00

grafik7Get Low

USA 2009

Instruktør: Aaron Schneider

Spilletid: 1 t. 40 min.

Felix Bush (Robert Duvall), en vrissen og indelukket eneboer, har i 40 år boet i en faldefærdig rønne i skoven udenfor lillebyen Knoxville. Nu henvender han sig imidlertid til byens bedemand (Bill Murray) med en mærkelig forespørgsel: Han vil gerne have arrangeret sin egen begravelse! Bedemanden, som synes der sker for få dødsfald på egnen, går med på projektet.

Felix indbyder alle til „begravelsen“ og arrangerer blandt andet et lotteri, hvor vinderen arver hans ejendom. En vigtig rolle spiller også Mattie (Sissy Spacek), der i sin ungdom var forelsket i Felix.

Men hvad er det for en hemmelighed, der fik Felix til at vælge en tilværelse som eneboer?

„Get low“ byder på fremragende skuespil af de tre erfarne hovedrolleindehavere.

4. november 2013 kl. 19.00

grafik3The Artist

Frankrig 2011

Instruktør: Michel Hazanavicius

Spilletid: 1 t. 40 min.

Hollywood 1929. Matiné-idolet George Valentin er tidens store stumfilmstjerne, tilbedt af såvel publikum som sig selv. Han har dog også øje for den storflirtende starlet Peppy Miller, som han hjælper til at få en fod indenfor i filmbyen. Men da George begår den fejl at affeje „talefilm“ som en forbigående dille, stryger Pep­py til tops, mens han egen karriere hænger i en tynd tråd.

18. november 2013 kl. 19.00

grafik8Searching for Sugar Man

Sverige 2012

Instruktør: Malik Bendjelloul

Spilletid: 1 t. 26 min.

Denne dokumentar – eller rockumentar – handler om meget mere end musikken.

Vi søger efter Rodriguez, en amerikansk musiker som ikke er kendt der­hjemme, men er berømt i Sydafrika. Her dannede hans musik lyd­sporet til kampen mod a­part­heid.

Denne udmyge men ekstraordinære mands historie beviser at musik kan gøre en forskel.

Filmen fik 6 stjerner fra både Politiken og Berlingske Tidende.

2. december 2013 kl. 19.00

grafik4På vej – Na Putu

Tyskland 2010

Instruktør: Jasmila Zbanic

Spilletid: 1 t. 40 min.

Kæresterne Luna og Amar bor i Sarajevo efter krigen. Religion spiller ikke nogen stor rolle i deres liv. Amar mister sit job pga. alkoholmisbrug. Det lykkes ham at finde et nyt gennem en soldaterkammerat. Det er i en wahhabistisk studielejr, hvor han finder ro i den strengt religiøse tilværelse. En radikalisering begynder og bringer ham på kollisionskurs med den sekulære Luna.

Et vedkommende drama fortalt med muslimsk udgangspunkt af den kvindelige, bosniske instruktør Jasmila Zbanic.

16. december 2013 kl. 19.00

grafik9La delicatesse

Frankrig 2011

Instruktør: David og Stéphane Foenkinos

Spilletid: 1 t. 48 min.

Hvad kan der ikke ske når en
smuk, ung, fransk enkes vej krydses
af en halvskaldet, tør svensker?

Nathalie (Audrey Tautou) mister sin mand kort efter brylluppet. I sorgen kaster hun sig over sit arbejde og lukker alt andet ude. I hendes verden eksisterer den nyansatte svensker da heller ikke – indtil han en dag dukker op i hendes kontor, og hun impulsivt kysser ham. Romancen giver naturligvis anledning til forviklinger – både morsomme og rørende. En herlig fransk komedie.

Traditionen tro er der julehygge efter filmen

13. januar 2014 kl. 19.00

I samarbejde med Sønder Tranders menighedsråd:

grafik10De urørlige

Frankrig 2011

Instruktør: Olivier
Nakache, Eric Toledano

Spilletid: 1 t.52 min.

Det franske komediedrama De Urørlige handler om rigmanden Philippe, der sidder i en kørestol efter en paragliding-ulykke, og den unge, sorte indvandrer Driss, som Philippe ansætter som hjælper.

Filmen er bygget op omkring deres forhold og de modsætninger der findes mellem dem, f.eks. rig kontra fattig, sort kontra hvid og ung kontra ældre. Her findes respekt, tolerance, charme og masser af humor – en rigtig „feel good film“.

Efter filmen er der oplæg til diskussion.

27. januar 2014 kl. 19.00

grafik5Barbara

Tyskland 2012

Instruktør: Christian Petzold

Spilletid: 1 t. 45 min.

Barbara er fascinerende tysk film om livet og stemningen i DDR i 1980'erne, hvor mistilliden ødelagde livet mellem mennesker.

Barbara, en ung læge, forflyttes fra Berlin til en klinik i provinsen, som „straf“ for, at hun har søgt om udrejsetilladelse for at blive forenet med sin kæreste i Vesttyskland. Hun mødes med mistro af kollegerne og overvåges af Stasi. Trods omstændighederne udvikler der sig en tøvende sympati mellem Barbara og hendes nye chef André, men kan hun stole på ham?

En fin og anderledes film.

10. februar 2014 kl. 19.00

grafik1Amour

Tyskland 2012

Instruktør: Michael Haneke

Spilletid: 2 t. 5 min.

Ægtefællerne Georges (Jean-Louis Trintignant) og Anne (Emmanuelle Riva) har begge passeret 80 år. De er pensionerede musiklærere, og nyder deres otium i en velholdt lejlighed i Paris. Deres voksne datter Eva (Isabelle Huppert) er professionel musiker og lever i udlandet med sin engelske mand Geoff (William Shimell), og ser sjældent Georges og Anne. Det kultiverede pensionistpar elsker hinanden betingelsesløst og har nok i hinandens selskab.

Men hverdagen vendes helt og aldeles på hovedet, da Anne får et slagtilfælde, der gør hende lam i højre side af kroppen og medfører begyndende demens.

24. februar 2014 kl. 19.00

grafik11Drengen med cyklen

Belgien 2011

Instruktør: Jean-Pierre og Luc Dardenne

Spilletid: 1 t. 27 min.

Den knap 12-årige Cyril (Thomas Doret) har to mål: Han vil finde sin far, der efterlod ham på et børnehjem, og han vil have sin cykel tilbage.

Helt tilfældigt møder han Samantha (Cécile De France), der driver en frisørsalon og giver ham lov til at bo hos sig i weekenden. Men selvom Samantha viser stor omsorg for den utilpassede dreng, bliver Cyril venner med en ung fyr, der viser sig at begå sig i det kriminelle miljø.

Imens opdager Cyril, at hans far i virkeligheden solgte cyklen, og selvom den bliver købt tilbage til ham, er det et hårdt slag for drengen. Samantha overrasker ham dog positivt, da hun finder frem til en adresse, hvor hans far måske befinder sig.

„Drengen med cyklen“ vandt Juryens Grand Prix i Cannes samt prisen for Bedste manuskript ved European Film Awards.

Efter filmen er der generalforsamling

10. marts 2014 kl. 19.00

Programsættes senere

Årets overraskelse blev The Angels' Share

24. marts 2014 kl. 19.00

grafik6Kvinderne på sjette sal

Frankrig 2010

Instruktør: Philippe Le Guay

Spilletid: 1 t. 45 min.

Børsmægleren Jean-Louis og hans kone Suzanne lever et regelret og kedsom­meligt liv i deres luksuslejlighed i Paris i 1960.

Det ændrer sig da de ansæt­ter en ny, ung spansk stuepige, Ma­ria.

Maria indvier Jean-Louis i livet på 6. sal, hvor de spanske stuepiger bor. De fyrige señoritas lever livet med passion, drama og store armbevægelser. Det sætter nyt liv i Jean-Louis, som engagerer sig i de spanske stuepigers liv – til bekymring for Suzanne.