Program 2012/2013

1. oktober 2012 kl. 19.00

grafik1Winter's bone

USA 2010

Instruktør: Debra Granik

Spilletid: 1 t. 40 min.

Filmen tager os til Missouri, USA. Her bor hovedpersonen, 17-årige Ree Dolly, sammen med sine to yngre søskende, sin psykisk syge mor samt sin forsvundne far. Inden han forsvandt, nåede faren at sætte familiens hus  ind som kaution for at være på fri fod, indtil en narkosag begynder.

Dukker han ikke op inden for en uge, mister familien alt, hvad de ejer og har. Ree er derfor nødsaget til at tage ud for at lede efter ham.

Udover at være en nervepirrende spændingshistorie er filmen en fortælling om menneskets ud­holdenhed under de værst tænkelige forhold.

Vandt Grand Jury Price på Sundance-festivalen, 2010.

15. oktober 2012 kl. 19.00

Miraklet i Le Havre

Frankrig 2011

Instruktør: Aki Kaurismäki

Spilletid: 1 t. 43 min.

En container med illegale flygtninge strander mellem Gabon og England i den nordfranske havneby Le Havre. Her lykkes det drengen Idrissa at stikke af fra politiet. Han søger ly hos den aldrende boheme Marcel, der tjener til dagen og vejen som skopudser på banegården. For at skaffe penge til Idrissas videre rejse overtaler Marcel og hans venner en lokal rocklegende til at give en støttekoncert.

29. oktober 2012 kl. 19.00

grafik2Rød som himlen

Italien 2006

Instruktør: Cristiano Bortone

Spilletid: 1 t. 34 min.

Italien 1970. Mirco mister synet som 10 årig, og fordi blinde ifølge loven regnes for svært handicappede, sender regeringen ham på en katolsk kostskole. Her opdyrker Mirco et særligt talent for at skabe egne eventyr ud af gamle lydbånd, som han splejser sammen på ny. Den kreative hobby huer ikke skolens ledelse, men Mircos stædige beslutsomhed bliver en vigtig inspiration for de andre blinde børn.

Filmen bygger på den virkelige historie om lyddesigneren Mirco Mencacci.

12. november 2012 kl. 19.00

Melancholia

Danmark 2011

Instruktør: Lars von Trier

Spilletid: 2 t. 16 min.

I Lars von Triers mesterlige film dukker planeten Melancholia op i ondskabens stjernebillede, Skorpionen, hvor den dækker for den funklende røde stjerne Antares. Den løbske planet har kurs direkte mod vort solsystem.

På et fint slot fejrer Justine og Michael bryllup, som afbrydes da Justines depression sætter ind. Mens Melancholia nærmer sig med faretruende hast går Justines søster i panik over verdens undergang, mens Justine byder altings endeligt velkommen.

Kirsten Dunst vandt prisen for bedste kvindelige hovedrolle i Cannes, 2011.

26. november 2012 kl. 19.00

grafik4The Host

Sydkorea 2006

Instruktør: Joon-ho Bong

Spilletid: 1 t. 59 min.

Hee-Bang er enlig far og har en lille café ved bredden af Seouls Han-flod. En flod som gemmer på en stor hemmelighed, hvor blandt andet lystfiskere ind imellem forsvinder. En dag åbenbarer mysteriet sig. Et gigantisk monster af en hale­tudse viser sig og pludselig befinder familien sig midt i begivenhedernes centrum. Filmen udspiller sig i flere lag, og at gå yderligere ind i handlingen er nærmest halsløs gerning. The Host ligner ikke andre film, men er både sjov, rørende og vanvittigt godt lavet.

10. december 2012 kl. 19.00

Midnight in Paris

USA 2011

Instruktør: Woody Allen

Spilletid: 1 t. 34 min.

Gil Pender, en succesfuld men desillusioneret manuskript forfatter i Hollywood, er på rejse til Paris med sin forlovede og svigerforældrene. Gil drømmer om at skrive en stor roman og undgår helst de andres selskab. En aften sniger han sig væk og bliver samlet op af en bil, der fører ham tilbage til 1920’erne, hvor han møder alle sine idoler: Scott og Zelda Fitzgerald, Gertrude Stein, Hemingway, Picasso og hans dejlig muse Adriana.

Filmen er en poetisk kærlighedserklæring til Paris, de store kunstnere fra 1920’erne, og livet selv.

Traditionen tro er der julehygge efter filmen!

7. januar 2013 kl. 19.00

I samarbejde med Sønder Tranders menighedsråd:

grafik3The Music Never Stopped

USA 2011

Instruktør: Jim Kohlberg

Spilletid: 1 t.45 min.

For 20 år siden løb Henry og Helen Sawyers teenagedreng, Gabriel, hjemmefra. Men nu får de at vide, at han er dukket op på et hospital med en svulst i hjernen. Gabriels hukommelse har taget skade, så han er ude af stand til at skelne fortid fra nutid. Da faren opdager, at søn­nen rea­ge­rer positivt på rockmusik­ken fra si­ne ungdoms­år, hjæl­per en musikterapeut Gabriel med at finde tilbage til livet.

Efter filmen er der oplæg til diskussion.

21. januar 2013 kl. 19.00

Oslo, 31. august

Norge 2011

Instruktør: Joachim Trier

Spilletid: 1 t. 36 min.

Trods en priviligeret start på livet er Anders blevet narkoman.

31. august lukkes han ud fra afvænningsklinikken for at tage til jobsamtale. Et selvmordsforsøg mislykkes og Anders fortsætter ud i tilværelsen: Han ser ingen mening med hverken jobsamtalen eller fremtiden. I dagens løb møder han en række mennesker fra fortiden. De byder ham velkommen, men møderne understreger blot Anders’ følelse af at være til overs.

Anders har alle muligheder, og alligevel kurs mod bunden – har han ret til det?

4. februar 2013 kl. 19.00

grafik9A Serious Man

USA 2009

Instruktør: Ethan og Joel Coen

Spilletid: 1 t. 45 min.

Filmen handler om en almindelig mands søgen efter klarhed i sit liv. Det er en sort komedie som balancerer på kanten mellem ren komedie og dysterhed.

Vi befinder os i 1967's Minnesota, hvor vi møde Professor Larry Gopnik. Han underviser i fysik,  hvor alt, som han siger det, har konsekvenser.

Da han nægter at tage imod bestikkelse  starter en lavine af ulykker omkring ham og hans familie.

Hvad er så meningen, når sandhed er løgn, og alt indeni  én dør ?

18. februar 2013 kl. 19.00

Gigante

Argentina 2008

Instruktør: Adrián Biniez

Spilletid: 1 t. 24 min.

Jara er sikkerhedsvagt i et supermarked i Montevideo i Uruguay. Han arbejder som nattevagt og keder sig bravt, medens han lytter til heavy metal musik og betragter forretningen gennem sine overvågningsskærme.

Jara iagttager en af forretningens rengøringsassistenter, som han forelsker sig i. Jara er genert, men bliver til en stalker, der forfølger Julia overalt, når han har fri.

Hvad hans besættelse af Julia ellers fører med sig, må man se i filmen. Det er en interessant og fint fortalt film.

Efter filmen er der generalforsamling

4. marts 2013 kl. 19.00

A single man

USA 2009

Instruktør: Tom Ford

Spilletid: 1 t. 39 min.

Se omtale på Scope

18. marts 2013 kl. 19.00

grafik6Mine eftermiddage med Margueritte

Frankrig 2010

Instruktør: Jean Becker

Spilletid: 1 t. 22 min.

Gerard Depardieu spiller den enfoldige, men eje­gode arbejdsmand Germain, der på sin daglige tur til den lokale park for at tælle duer, møder den åndsfriske 95-årige Margueritte. De to knytter venskabsbånd, og gennem venskabet med den belæste og optimistisk indstillede Margueritte åbner verden sig gradvist for den ellers lidt tunge Germain.

Det er en usædvanlig dejlig og charmerende film takket være samspillet mellem Depardieu og den 96-årige Giséle Casadesus.