Program 2011/2012

3. oktober 2011 kl. 19.00

grafik5Pindsvinet

Frankrig 2009

Instruktør: Mona Achache

Spilletid: 1 t. 40 min.

Paloma er 11år og særdeles begavet. Hun keder sig frygteligt, og har besluttet at begå selvmord når hun fylder 12. Indtil da vil hun dokumentere sit og familiens liv, som hun observerer med bidende og ofte hylende morsomme kommentarer. Hun  udvider observationerne til også at omfatte husets til­knappede portnerske, og opgangens nye beboer, en japansk enkemand. Begge får afgørende betydning for Paloma. Filmen byder på fremragende skuespil – ikke mindst portnersken spilles eminent af Josiane Balasko.

17. oktober 2011 kl. 19.00

The imaginarium of Dr. Parnassus

Canada 2009

Instruktør: Terry Gilliam

Spilletid: 2 t. 3 min.

„The Imaginarium of Doctor Parnassus“ handler om et omrejsende teaterkompagni, som giver publikum en forestilling ud over det sædvanlige, der foregår i deres drømmes verden.

Dr. Parnassus eget liv er forbandet af en mørk hemmelighed. Han har vundet evig ungdom i et væddemål med djævelen, Mr. Nick. Prisen er at Mr. Nick skal have hans datter den dag hun fylder 16 år. Årene er nu gået, og i desperation indgår Dr. Parnassus endnu et væddemål for at redde sin datter fra hendes skæbne og én gang for alle gøre op med fortidens synder.

Filmen blev Heath Ledgers sidste.

31. oktober 2011 kl. 19.00

grafik9Biutiful

Mexico 2010

Instruktør: Alejandro González Iñárritu

Spilletid: 2 t. 27 min.

I „Biutiful“ samles handlingen omkring den tidligere narkoman Uxbal. Han fægter sig frem fra dag til dag i Barcelonas dystre skyggeverden, hvor illegale indvandrere fra Afrika, Østeuropa og Kina kæmper for at skabe sig en slags tilværelse. Det er et andet Barcelona end arkitekternes og turisternes catalanske hovedstad.

Uxbal er fixer. Han formidler kontakter og tager sig betalt, Uxbal knytter kontakt mellem arbejdsgiverne og den illegale arbejdskraft. Desuden bijobber Uxbal ved begravelser, hvor han formidler kontakten mellem den dødes sjæl og de efterladte.

14. november 2011 kl. 19.00

Machan

Sri Lanka 2008

Instruktør: Uberto Pasolini

Spilletid: 1 t. 49 min.

Der er langt fra Sri Lankas slum til det forjættede Vesten, især når man hele tiden får afslag på sine ansøgninger om visum. Men barndomsvennerne Manoj og Stanley giver ikke op. Da de får fingrene i en invitation til en håndboldturnering i Bayern, melder de sig selv og en håndfuld kammerater til, selv om ingen af dem aner, hvad det der håndbold er for en fisk. Men i kampen om frihed gælder alle kneb!

Ekstra Bladet grafik2grafik4grafik6grafik7grafik3grafik8: „Med underspillet humor (...) en vigtig historie om fattigdom, emigration og drømmen om det forjættede Europa.“

28. november 2011 kl. 19.00

grafik11Det gode hjerte

Island 2008

Instruktør: Dagur Kári

Spilletid: 1 t. 39 min.

Jacques, der i en menneskealder har drevet en bar i Brooklyn, møder efter et hjerteanfald den hjemløse Lucas, der har mistet modet på livet. Det bliver starten på en slags venskab. Jacques har en plan med Lucas: Han skal overtage hans bar, men først skal han lære kunsten at drive bar. De to mænd kommer til at dele både hjerte og drøm. Fotograferingen er stemningsmættet, og filmen karaktereriseres bedst som en tragisk komedie.

12. december 2011 kl. 19.00

Looking for Eric

England 2009

Instruktør: Ken Loach

Spilletid: 1 t. 56 min.

Livet er ved at gå i spåner for postbuddet Eric . Han lider af angstanfald, savner sin ekskone, har store problemer med sine to umulige, teenage sted­sønner, og plages af et dårligt forhold til sin datter, Sam. Men midt i kaos kommer selveste Eric Cantona, tidligere stjernespiller i Manchester United, ham til hjælp, da han stiger ned fra væggen og delagtiggør Eric i sine „visdomsord“.

Filmen er en hyldest til det solidariske kammeratskab. En ægte feel-good film.

Traditionen tro er der julehygge efter filmen!

16. januar 2012 kl. 19.00

I samarbejde med Gug-Sønder Tranders menighedsråd:

grafik12Hævnen

Danmark 2010

Instruktør: Susanne Bier

Spilletid: 1 t. 59 min.

„Hævnen“ er en stort anlagt fortælling om venskab, hævn og utroskab. Et bevægende drama og en nervepirrende thriller i ét. Anton er læge i en nødhjælpsorganisation og pendler mellem en flygtningelejr i Afrika og sit hjem i Danmark, hvor han har to små sønner. Han har svigtet sin elskede kone Marianne, og de prøver at vænne sig til et liv uden hinanden. Antons 10-årige søn Elias bliver ven med den nye dreng i klassen, Christian. Det udvikler sig til en foruroligende alliance, som truer med at ødelægge landsby­idyllen for altid.

„Hævnen“ vandt en Oscar som bedste ikke-engelsksprogede film.

Efter filmen er der oplæg til diskussion ved sognepræst Hanne Pahuus.

30. januar 2012 kl. 19.00

Øjnenes hemmelighed

Argentina 2009

Instruktør: Juan José Campanella

Spilletid: 2 t. 7 min.

Der er én sag som plager Benjamín Espósito efter pensioneringen som efterforsker for den offentlige anklager: En brutal voldtægt og mord på en ung kvinde årtier tidligere. Han beslutter at skrive en bog om sagen, og genoplever den gennem sin research. Forbrydelsen og sorgen, den påførte den myrdede kvindes kæreste – samt Benjamíns spirende forhold til den nye kvindelige anklager har trukket dybe spor. Historien kan umiddelbart synes banal, men denne særdeles velspillede Argentinske film slår gnister af underspillet lidenskab, og har da også vundet flere internationale priser.

13. februar 2012 kl. 19.00

Profeten

Frankrig 2009

Instruktør: Jacques Audiard

Spilletid: 2 t. 35 min.

Malik er kun 19 år, da han bliver idømt 6 års fængsel for vold mod politiet.

Han er fransk-arabisk og analfabet og har ingen udenfor, hverken venner eller familie, der kan hjælpe ham, nu da han havner blandt hærdede kriminelle, som kender alle knebene. Han bliver kontaktet af den korsikanske bande, som har magten i fængslet. Malik kommer i lære som gangster, ufriviligt og dødsensangst, men der er ingen vej udenom, hvis han vil overleve. Men Malik har en plan, han lærer hele tiden og begynder at spille sit eget spil.

Vinder af juryens Grand Prix i Cannes 2009

27. februar 2012 kl. 19.00

grafik13In the loop

England 2009

Instruktør: Armando Lannucci

Spilletid: 1 t. 46 min.

En slags moderne, men dybt surrealistisk version af „Yes Minister“.

Her møder vi en ondskabsfuld, kynisk manipulator med ordene i sin magt. En spindoktor i en klasse helt for sig selv. Det er en verden, hvor embedsmændene bestemmer, og politikerne halter bagefter.

Kan det virkelig være på den baggrund, vi gik i krig?

En politisk satire med attitude, kvalitet og et utal af grin.

Efter filmen er der generalforsamling

12. marts 2012 kl. 19.00

Beyond

Sverige 2010

Instruktør: Pernilla August

Spilletid: 1 t. 39 min.

Læs om filmen på Scope

26. marts 2012 kl. 19.00

grafik10En ganske rar mand

Norge 2010

Instruktør: Hans Petter Moland

Spilletid: 1 t. 45 min.

Efter 12 års gitterly træder Ulrik nødtvungent ud i verden igen, hvor han modtages af sin tidligere chef, smågangsteren Jensen. Han vil have Ulrik til at hævne sig på den stikker, der sendte ham i fængsel. Men Ulrik har lagt jobbet som gorilla og lejemorder på hylden. Han vil hellere lære sin voksne søn at kende, skønt hverken sønnen eller svigerdatteren føler behov for at indlemme en dræber i familien.

Der er masser af sjove situationer og vittige replikker i „En ganske rar mand,“ hvor det mere eller mindre excentriske persongalleri giver den hele armen over for den tilbageholdende Ulrik.