Program 2010/2011

4. oktober 2010 kl. 19.30

grafik4Når kirsebærtræerne blomstrer

Tyskland 2008

Instruktør: Doris Dörrie

Spilletid: 2 t. 7 min.

Rudi er dødeligt syg, men det ved han ikke selv noget om. Hans hustru Trudl beslutter sig for at holde sandheden skjult for sin mand og tage ham med på en sidste rejse rundt til børn og børnebørn. Undervejs på rejsen dør Trudl ganske uventet, og det begynder at gå op for Rudi, at han faktisk ikke rigtigt kendte sin hustru. Rudi rejser derfor til Japan for at forfølge sin afdøde hustrus tabte drømme!

Berlingske Tidende grafik8grafik10grafik13grafik12grafik11grafik9 : „...vokser ... fra ... en dødshymne til livs­hyldest...“

18. oktober 2010 kl. 19.30 (flyttet fra 7. februar)

grafik3Det hvide bånd

Østrig 2009

Instruktør: Michael Haneke

Spilletid: 2 t. 24 min.

Filmen foregår umiddelbart før første verdenskrig i den idylliske  og stærkt patriarkalske landsby Eichwald. Præsten styrer menigheden, og ikke mindst børnene, med hård hånd. Men så saboteres lægens ridetur af en kraftig snøre spændt ud mellem to træer. Det er begyndelsen til en række ugerninger, som skaber mistro blandt alle. Gennem den uskyldsrene overflade skinner undertrykkelsen og ondskaben: Fortabelsen lurer lige om hjørnet. Filmen er på én gang overbevisende tidsbillede og knugende thriller.

Fotograferingen er imponerende stilren og skuespillet fremragende underspillet. Filmen for­tjen­te og fik Cannes gyldne palmer i 2009.

1. november 2010 kl. 19.30

Boy ABoy A

England 2007

Instruktør: John Crowley

Spilletid: 1 t. 40 min.

Efter år i fængsel forsøger en ung mand at lægge sin traumatiske og voldelige fortid bag sig og starte på en frisk. Han prøveløslades med en ny identitet, vælger navnet Jack og flytter til Manchester, hvor han får sig et værelse, et job i et transportfirma og en kæreste. Men fortiden spøger i baggrunden.

Filmen er inspireret af en virkelig mordsag fra 1993, hvor to drenge slog en kun 2-årig dreng ihjel. Det er filmkunst, der gør ondt, stiller spørgsmål og endevender temaet skyld og straf. Kan vi tilgive?

Nordjyske: Bent Stenbakken gav filmen 6 stjerner ud af 6.

15. november 2010 OBS! kl. 19.00

grafik7Yacoubians hus

Ægypten 2006

Instruktør: Marwan Hamed

Spilletid: 2 t. 52 min.

En af filmens handlingstråde er om portnerens unge søn Taha, spillet af Mohamed Iman. Han vil gerne være politimand, men kasseres, fordi faderen er portner og ikke har penge til bestikkelse. Skuffet søger han trøst i religionen, bliver islamist, fængslet, torteret og terrorist. Hans kæreste, spillet af den skønne Hend Sabri, slår op med ham og må i flere jobs finde sig i grov sex-chikane fra ulækre butiksejere, indtil hun havner hos Zaki, der nok er kvindekær, men også et af de få anstændige mennesker i filmen.

29. november 2010 kl. 19.30

grafik5The Edukators

Tyskland 2004

Instruktør: Hans Weingartner

Spilletid: 2 t. 7 min.

„Die fetten Jahre sind vorbei“ (originaltitel) – gælder ikke tysk film pt.: Denne film sprudler af fortælleglæde, spontanitet og energi.

Jan, Peter og Jule fører deres private revolution ved at bryde ind i rigmandsvillaer, som de ommøblerer uden at stjæle. Jule har en stor gæld efter at have påkørt direktør Hardenbergs BMW. De bryder ind hos Hardenberg, men det går galt, og de vælger at kidnappe den rige direktør – der måske ikke er så stort et kapitalistsvin, som ventet.

13. december 2010 OBS! kl. 19.00

Velkommen til Ch'tis

Frankrig 2008

Instruktør: Dany Boon

Spilletid: 1 t. 46 min.

Philippe er postmand i en idyllisk Sydfransk by. For at glæde sin kone Julie forsøger han at narre sin chef til at blive forflyttet til et mere glamourøst sted på Azurkysten. Da han bliver opdaget, må han i stedet flytte alene til landsbyen Bergues i nord. Ifølge Philippes fordomme er byens indbyggere, Ch'tiserne, nogle dumme, alkoholiske barbarer, men virkeligheden viser sig at være anderledes.

Politiken grafik14 grafik15 grafik16 grafik18 grafik19 grafik20 :  „... filmens globale udsagn om at slippe fordommene og møde verden med åbne øjne burde kunne more og røre selv den mest fordomsfulde dansker.“

Traditionen tro er der julehygge efter filmen!

10. januar 2011 OBS! kl. 19.00

I samarbejde med Gug-Sønder Tranders menighedsråd:

grafik6Precious

USA 2009

Instruktør: Lee Daniels

Spilletid: 1 t. 49 min.

Harlem, 1987. Hverdagen ligner et helvede for den 16-årige Precious. Hendes mor mishandler hende, og hendes far har gjort hende gravid for anden gang. Og selv om den overvægtige teenager får gode karakterer i skolen, kan hun hverken læse eller skrive. Men Precious tager udfordringerne med krum hals, og da chancen opstår for at komme på en alternativ skole, får hun endelig mulighed for at bryde med sin arv.

Efter filmen er der oplæg til diskussion ved sognepræst Hanne Pahuus.

24. januar 2011 kl. 19.30

Departures

Japan 2008

Instruktør: Yojiro Takita

Spilletid: 2 t. 10 min.

Daigo er cellist i et symfoniorkester, der bliver nedlagt. Sammen med sin unge kone  må han skuffet forlade Tokyo og livsdrømmen og vende hjem til sin fødeby, hvor han flytter ind i sin afdøde mors hus. Nærmest ved en fejltagelse får Daigo en stilling som ligvasker i en diskret forretning med en barsk ældre herre som chef. Han lærer langsomt at sætte pris på jobbet, der er kendetegnet af værdighed og meningsfuldhed. Sådan ser det bare ikke ud i omverdenens øjne.

Oscar 2009: Bedste udenlandske film

Berlingske Tidende: „– både smuk sjov og dybt bevægende“

7. februar 2011 kl. 19.30 (flyttet fra 18. oktober)

et juleeventyrEt juleeventyr

Frankrig 2008

Instruktør: Arnaud Desplechin

Spilletid: 2 t. 30 min.

Abel og Junon (Catherine Deneuve) er et ældre  ægtepar med tre voksne børn. Junon har fået konstateret en sjælden kræftsygdom, som sønnen Joseph døde af som 6-årig. Det er den ydre anledning til at familien for første gang i årevis samles til jul. Her venter imidlertid ikke julehygge men stor fransk filmkunst. Skeletterne vælter ud af skabene når forholdet mellem familiemedlemmerne oprulles –  med familiens sorte får, drukkenbolten Henri (Mathieu Amalric), i en central rolle. Bevægende, morsomt og skånselsløst alvorligt.

Nordjyske gav 6 stjerner ud af 6

21. februar 2011 OBS! kl. 19.00

Burn after reading

USA 2008

Instruktør: Ethan og Joel Coen

Spilletid: 1 t. 36 min.

Filmen har så mange plot twist, at et egentlig plot er svært at genfortælle. Handlingen starter, da en eks CIA-agent mister noterne til sin selvbiografi – hvor en række hemmeligheder i spionverdenen bliver afsløret – til nogle fitness instruktører. De to instruktører ser straks de kontroversielle afsløringer som en genvej til hurtige kontanter og beslutter sig for at afpresse ham, og pludselig går alt i fisk for filmens karakterer uden at hemmelighederne reelt har nogen værdi.

Ekstra Bladet: „...endnu en grotesk komedie fra det gale laboratorium, uden hvilket Holywood ville være et meget kedeligere sted at besøge.“

Efter filmen er der generalforsamling

7. marts 2011 kl. 19.30

The visitor

USA 2007

Instruktør: Thomas McCarthy

Spilletid: 1 t. 48 min.

Læs om filmen på Scope.

21. marts 2011 kl. 19.30

grafik2Gaven

Danmark 2008

Instruktør: Niels Gråbøl

Spilletid: 1 t. 38 min.

Jens skal til sin lillebror Simons 29-års fødselsdag. De to brødre er vokset op med en fraværende far, men nu dukker han pludselig op til festen og fortæller, han har en gave til Simon: en rød sportsvogn, som han dog ikke kan huske, hvor er. Faren (der er psykisk syg) overtaler Jens til at lede sammen med ham. Herefter går turen gennem Københavns gader, og det udvikler sig til et betagende møde mellem far og søn, der først for alvor skal til at lære hinanden at kende.

Politiken grafik17grafik21grafik22grafik23grafik24grafik25 : „Henning Jensen yder en pragtpræstation som den forstyrrede Mogens, som skiftevis skræmt og stivnakket spreder kaos omkring sig.“